Ofis Sistemleri Hakkımızda Müşterilerimiz İletişim TR EN


Çeker Ocak

Çeker Ocak Ne İçin Kullanılır?

Çeker ocak laboratuvarlarda çalışma sırasında kimyasallar ile yapılan analiz veya deney vb. sonucunda ortaya çıkabilecek zararlı gazların ve buharların, güvenli bir şekilde ortamdan uzaklaştırlılmasını sağlayan havalandırmalı bir kabindir. Çeker ocak bu tür zehirli gazların etkilerinden korunmak için kullanıldığı gibi aynı zamanda düşey cam kapak ile bazı patlama ve sıçramalardan fizik olarak korumak için de kullanılabilir. BRAU GRUP daha iyi bir laboratuvar çalışma ortamı için çeşitli modellerde çeker ocaklar tasarlayıp üretmektedir.

Çeker Ocak Parçaları

Çeker ocak temel olarak 4 bölümden oluşur.

  • Üst bölüm
  • Çalışma bölümü
  • Kontrol panelleri
  • Alt bölüm
  • çeker ocak

    Havalandırma fan motoru, kirli hava çıkış bağlantısı, aydınlatma, ağırlık sistemi vb. elemanların bulunduğu kısım üst kısımdır. Çalışma alanında ise cam kapak, modeline göre değişen su fittingi cupsink, diğer analitik gaz fittingleri ve çalışma yüzeyi bulunur. Kontrol panelleri bölümünde ise modeline göre farklılık göstermekle birlikte genellikle, elektrik prizleri, motor ve aydınlatma kontrol anahtarları ve mekanik tesisatlara ait vanalar bulunur.

    çeker ocak
    çeker ocak
    çeker ocak

    Çeker Ocak Kullanma Kılavuzu

    Çeker Ocaklar bina için hava sistemlerinden, kapı ve pencerelerden uzakta ve insan trafiğinin en az olduğu yerlere konmalıdır. Çeker ocak davlumbaz ağzı ve diğer hava emiş açıklıkları engellenmemeli önlerine hava sirkülasyonunu bozan malzemeler koyulmamalıdır.

    Çalışma öncesi çeker ocak toprak korumalı bir elektrik tesisatına bağlanmalıdır. Ön cam kapağı açılmadan önce mutlaka aydınlatması ve fan motoru açık konuma getirilmelidir. Çeker ocak içerisinde yapılan işlemler sırasında ön kapak mümkün olan en alt seviyede olmalıdır. Bu sayede içeride gerçekleşebilecek patlama, alevlenme, sıçrama vb olaylar sonucunda kullanıcı koruma altında olmuş olur. Yinede kullanıcılar ekstra koruyucu laboratuvar gözlüğü kullanmaları önerilmektedir. Çalışma esnasında çeker ocak camı 50cm seviyesinden daha fazla yukarı kaldırılmamalıdır. Aksi halde emiş gücü azalacağından açığa çıkan gazlar kabin dışına sızabilecektir.

    Patlayıcı ve parlayıcı kimyasallar ile çeker ocak içinde çalışmaya başlamadan önce elektrikli cihaz bağlantıları önceden yapılmalı ve açık hale getirilmiş olmalıdır. Çeker ocak içinde çalışırken tüm malzemeler, çeker ocağın ön kısmından en az 15 cm kadar içeriye konmalıdır. Çalışma esnasında hızlı el kol hareketleri yapılarak dışarı hava kaçışına sebep olabilecek türbilanslar oluşturulmamalıdır.

    Daha detaylı bilgi için www.cekerocak.info adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

                
    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-AISPEX)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-AISPEX)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-SP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-SP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC120-DAMSP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC120-DAMSP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-AMP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-AMP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-SPEX)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-SPEX)

    Çeker Ocak Panoramik (BrauLAB Auslage 95)

    Çeker Ocak Panoramik (BrauLAB Auslage 95)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC90-UP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC90-UP)

    Wet Bench Çeker Ocak (BrauLAB WB150-SP)

    Wet Bench Çeker Ocak (BrauLAB WB150-SP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-CDP)

    Çeker Ocak (BrauLAB FC150-CDP)

    
    İLETİŞİM
    +90 (212) 485 11 20
    Yurt içi satış temsilcisi: +90 (0535) 322 99 84
    info@braugrup.com
    İkitelli OSB Mah. İSTEKS Sanayi Sitesi B4 Blok No:8 Başakşehir/İstanbul