Ofis Sistemleri Hakkımızda Müşterilerimiz İletişim TR EN


BİYOGÜVENLİK KABİNİ

    
sıralama:

steril kabin

Biyogüvenlik Kabini (Steril Kabin) Nedir?

Biyolojik kirleticilerin açığa çıktığı ve/veya biyolojik kirleticilerin etkilerinden uzak hassas bir çalışmanın yapılacağı zaman ihtiyaç duyulan ortamı sağlayan cihazlara biyogüvenlik kabini, mikrobiyolojik güvenlik kabini, steril kabin ya da ekim kabini denir. Kontamine edici partiküller genellikle solunum yoluyla zarar vermektedir. Solunan havayla havada asılı kalabilen biyolojik ajanlar akciğerlere ve oradan da kan dolaşımına girerek bütün vücuda dağılabilmektedir. Laboratuvarda çalışma sırasında çalışmanın öncesinde ya da sonrasında oluşabilecek tehlikelerin belirlenmesi ve önlenmesi veya oluşma olasılıklarının en aza indirilmesi için, bilimsel yöntemlere dayanarak insan sağlığı için güvenli çalışma koşulları sağlanmalıdır. Steril Kabin laboratuvar ortamlarında biyolojik ajanlar ile yapılan (ekim, analiz, deney vb) her türlü çalışmanın güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan bir cihazdır. BRAU GRUP daha iyi bir laboratuvar çalışma ortamı için çeşitli modellerde biyogüvenlik kabinleri tasarlayıp üretmektedir.

Biyogüvenlik Kabini (BKG) Modelleri

Biyogüvenlik Kabinleri temel olarak 4 standartta üretilirler.

  • Clean Bench (Temiz Kabin)
  • Class I
  • Class II
  • Class III
  • Sirkülasyon fan motorları, hava giriş çıkışları, aydınlatma, ağırlık sistemi vb. elemanların bulunduğu kısım üst kısımdır. Çalışma alanında ise cam kapak, modeline göre değişen gaz fittingleri ve çalışma yüzeyi bulunur. Kontrol panelleri bölümünde ise modeline göre farklılık göstermekle birlikte genellikle, elektrik prizleri, motor, sterilizatör ve aydınlatma kontrol anahtarları vb. djital göstergeler bulunur.

    Biyogüvenlik Kabini Nasıl Kullanılmalı?

    Mikrobiyolojik güvenlik kabini iç mekan temiz hava sistemlerinden, kapı ve pencerelerden uzakta ve trafiğin en az olduğu yerlere konmalıdır. Mikrobiyolojik güvenlik kabini suya, neme ve kullanılacak kimyasallara dayanıklı malzemeden yapılmış olmalıdır. Biyogüvenlik kabinindeki hava sikülasyon sistemi sürekli hava akımı sağlayabilecek kapasitede ve 24 saat çalışabilir durumda olmalıdır. Elektrik tesisatı ve ekipmanları ile mekanik tesisatı ve ekipmanları birbirinden tecrit edilmiş olmalıdır. Elektrik prizleri ve anahtarları korumalı olmalıdır. Aşırı ısı çıkarabilen yakıcılar ve ısıtıcılar Hepa filtrelere zarar verebilir bu yüzden biyogüvenlik kabini içerisinde bunların kullanımlarına dikkat edilmeli alev bekleri gereğinden fazla açılmamalı filtrelere yaklaştırılmamalıdır. Emiş menfezlerinin önünde engelleyici malzemeler araçlar olmamalıdır. Hava emiş ve çıkış ızgaralarının her zaman önleri açık olmalıdır. Biyogüvenlik kabini içerisinde çalışmaya başlamadan evvel gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır.

    İnsan hatalarının nedeni genellikle bilgi eksikliği ve dikkatsizliktir. Alınan tüm önlemlere rağmen laboratuvar ortamında oluşabilecek kazalar göz önünde tutularak kurumda bir ilk yardım ekibi bulunmalıdır.

    biyo güvenlik kabini
    steril kabin
    steril-kabin-panel
    steril kabin

    Mikrobiyoloji, biyokimya, sitotoksik ilaç hazırlama vb. alanlarda yapılacak çalışmalarda veya kanserojen maddeler ile çalışılırken steril kabin kullanılmalıdır. Biyogüvenlik kabinleri mutlak suretle toprak korumalı bir elektrik tesisatına bağlanmış olmalıdır. Biyogüvenlik kabini ön kapağı açılmadan evvel havalandırma fanı aktif hale getirilmelidir. Modele göre belirli bir süre içerideki hava sirkülasyonunun çevrimini tamamlaması beklenmeli ve içerisinin sterilizasyonu sağlandıktan sonra çalışmalara başlanmalıdır. Bu süre modele göre değişmekle birlikte en az beş dakikadır. Mikrobiyolojik güvenlik kabinleri kullanılmadığı zamanlarda mutlaka ön düşey kapak kapalı konumda tutulmalıdır. Çalışma sırasında ise ön cam kapak mümkün olan en alt seviyeye kadar indirilmelidir. Bu sayede içerideki ortamın dışarı ile bağlantısı minimize edilmiş olacaktır. Bazı çalışmalarda kullanıcıların ekstra maske ve koruyucu laboratuvar gözlüğü takması gerekebilir.

    Biyogüvenlik Kabini Class II A2 (BrauLAB BSC120i C2A2)

    
    Biyogüvenlik Kabini Class II A2 (BrauLAB BSC120i C2A2)
    Ölçüler: 120x80x220h

    Class II standartlarında dikey akışlı bir biyogüvenlik kabinidir. Hem çalışma alanını hem de kabin dışını ve kullanıcıyı biyolojik kontaminasyondan korur. Bunun için çift hepa filtresi, akış fan motoru ve UV sterilizasyon lambasına sahiptir.TS EN 12469 standartına uygun şekilde imal edilmiştir. Biyogüvenlik kabini sahip olduğu özel hava akış dinamiği sayesinde %70 oranında tekrar filtre edilmiş havayı kullanır. Üst panel üzerinde kontrol butonları, alarm ve filtre ömrünü gösteren sayaç bulunur. Kabin içerisine isteğe bağlı olarak analitik veya yanıcı gaz muslukları eklenebilmektedir. Çalışma yüzeyi paslanmaz çelikten imal edilmiştir.


    Biyogüvenlik Kabini Class II A2 (BrauLAB BSC120i C2A2-D)

    
    Biyogüvenlik Kabini Class II A2 (BrauLAB BSC120i C2A2-D)
    Ölçüler: 120x80x220h

    Class II standartlarında bir biyogüvenlik kabinidir. Hem çalışma alanını hem de kabin dışını ve kullanıcıyı biyolojik kontaminasyondan korur. Ana ve egzost olmak üzere iki adet hepa filtresi bulunur. TS EN 12469 standardına uygun aerodinamik yapıya ve akış fan motoruna sahiptir. UV ön sterilizasyon lambası bulunur. Sahip olduğu hava akış dinamiği sayesinde %70 oranında tekrar filtre edilmiş havayı kullanır. Üzerinde bulunan dijital ekran üzerinden anlık olarak hava akış hızı, kabin içi sıcaklık, uv lamba ömrü, toplam çalışma süresi vb. verileri kontrol etme imkanı. Cam seviyesi limiti aşıldığında, hava akış hızı standardın altında düştüğünde vb. durumlar devreye giren sesli ve görsel alarm sitemi. Çalışma yüzeyi üç parçalı, çıkarılabilir paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

    Biyogüvenlik Kabini Tezgah Üstü Mini Class I (BrauLAB mBSC60 C1)

    
    Biyogüvenlik Kabini Tezgah Üstü Mini Class I (BrauLAB mBSC60 C1)
    Ölçüler: 63x68x80h

    Class I standartlarında dikey akışlı bir steril kabindir. Kabin dışını ve kullanıcıyı biyolojik kontaminasyondan korur. Hepa filtresi, akış fan motoru ve sterilizasyon lambasına sahiptir. Özel hava akış dinamiği sayesinde filtre edilmiş havayı dışarı atar. Üst panel üzerinde aydınlatma ve sterilizasyon lambası anahtarı, fan hız kontrol anahtarı bulunur. Çalışma yüzeyi paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

    UV Sterilizatör (BrauLAB UVS 6078-T)

    
    UV Sterilizatör (BrauLAB UVS 6078-T)

    UV Sterilizatör


    UV Sterilizatör içerisine konan malzemeleri mikro organizmalardan arındırarak steril hale getirmeye yarayan bir cihazdır.

    Ölçüler: 60x40x40h

    UV sterilizatörün contalı kapağı bulunur. Üst kısımda ışıklı UV anahtarı yer alır.
    Kapak kapanmadan UV ışık açılsa dahi devreye girmez. UV sterilizatörün dış kabini sürekli toprak korumalıdır. Toplam güç 78W.

    Özellikle tekrar tekrar kullanılması gereken dişçi aletleri, berber makasları vb malzemelerin steril hale getirilmesi için kullanılır. Her seferinde en az 10 dk UV sterilizatör çalıştırılmalıdır. Sars, Korona Virüsler, Covid19 vb salgınlara karşı kullanılan FFP2 ve N95 standartında maskelerin tekrar kullanılmadan evvel sterilizatörde bekletilmesi veya atılmadan evvel yine kabinde steril edilmesi tavsiye edilmektedir. UVS 6078-T sterilizatör ile aynı anda 8 adet maske steril edilebilir. Belirli bir dalga boyunda ayarlanmış UV ışınları ve ozon gazı üreterek sterilizasyon sağlamaktadır. Üzerindeki zamanlayıcı sayesinde istenen çalışma süresi ayarlanabilir.

    UV ışınları gözler ve cilt için zararlıdır. Direkt UV ışığına maruz kalmaktan kaçınılması gerekmektedir.





    UV Sterilizatör (BrauLAB UVS 6078-RDT)

    
    UV Sterilizatör (BrauLAB UVS 6078-RDT)

    UV Sterilizatör


    UV Sterilizatör içerisine konan malzemeleri mikro organizmalardan arındırarak steril hale getirmeye yarayan bir cihazdır.

    Hem Amerikan Ashrae hem de Avrupa Rehva dernekleri UV-C ışığının Covid-19 virüsü ile savaşta önemli bir etken olarak belirtmiş ve gereken yerlerde kullanılmasını önermiştir.

    MMO (Makine Mühendisleri Odası) başkanlığında tüm klima derneklerinin ortak kurduğu İklimlendirme Teknik Kurulunda, Covid-19'a karşı UV-C ışık barındıran yöntemlerin ek önlem olarak kullanımını önermektedir.

    Ölçüler: 60x40x40h

    UV sterilizatörde contalı UV filtreli kapak bulunur. Üst kısımda dijital programlayıcı panel bulunmaktadır. Kapak kapanmadan UV ışık açılsa dahi devreye girmez. UV sterilizatörün kabini galvanizli çelik üzeri epoksi bazlı elektrostatik toz boyalıdır. Metal kabin sürekli toprak korumalıdır. Toplam güç 78W. Muadil bir çok ürüne göre en geniş iç hacme sahiptir.

    Özellikle günlük sık kullanıma maruz kalan cep telefonları, mouse ve klavyeler, anahtarlar, dişçi aletleri, berber makasları vb. malzemelerin steril hale getirilmesi için idealdir. Virüsler, bakteriler, mantarlar, parazitler vb. patojenlere karşı kullanılan FFP1 ve N95 standardında maskelerin tekrar kullanılmadan evvel sterilizatörde bekletilmesi veya atılmadan evvel yine kabinde steril edilmesi tavsiye edilmektedir. UVS 6078-RDT sterilizatör ile aynı anda 8 adet maske steril edilebilir. Belirli bir dalga boyunda ayarlanmış UV ışınları ve ozon gazı üreterek sterilizasyon sağlamaktadır. Üzerindeki dijital panel üzerinden saniye, dakika ve saat olarak istenen sürede ayarlanarak çalıştırılabilir. İsterseniz çalışma döngüsü (15 saniye çalış 20 saniye dur vb.) ayarlanabilir.

    Sert ve düz yüzeyli cisimlerin sterilizatör içerisinde 45sn kadar bekletilmesi %97 oranında steril olması için yeterlidir. İçerisinde ışık şiddeti çok sınırlı ve test edilmemiş LED lambalar yerine UV floresan tüpler kullanılmaktadır. UV ışınları gözler ve cilt için zararlıdır. Direkt UV ışığına maruz kalmaktan kaçınılması gerekmektedir. Bu yüzden kapak üzerinde emniyet bulunmaktadır. Kapak açıldığı anda lambalar otomatik olarak söner. Bu sayede güvenli şekilde kabin içine malzeme ekleyip çıkarabilirsiniz.



    Biyogüvenlik Kabini Tezgah Üstü Mini Class II A2 (BrauLAB mBSC90 C2A2)

    
    Biyogüvenlik Kabini Tezgah Üstü Mini Class II A2 (BrauLAB mBSC90 C2A2)
    Ölçüler: 90x78x110h cm

    Class II standartlarında dikey akışlı bir mini biyogüvenlik kabindir. Tezgah üstü kullanım için tasarlanmıştır. Steril kabin olarak kullanılabilir. Hem çalışma alanını hem de kabin dışını ve kullanıcıyı biyolojik kontaminasyondan korur. Bunun için çift hepa filtresi, akış fan motoru ve ön sterilizasyon lambasına sahiptir. Özel hava akış dinamiği sayesinde %70 oranında tekrar filtre edilmiş havayı kullanır. Üst panel üzerinde aydınlatma ve sterilizasyon lambası anahtarı, fan hız kontrol anahtarı ve hava akış alarm sistemi bulunur. Çalışma yüzeyi paslanmaz çelikten imal edilmiştir.


    PCR Kabini (BrauLAB PCR-F60)

    
    PCR Kabini (BrauLAB PCR-F60)
    Ölçüler: 63x60x80h cm

    PCR kabini PCR yani polimeraz zincir reksiyonu işlemi hazırlıklarında kullanılan dikey hava akışlı bir kabindir. Tezgah üstü kullanım için tasarlanmıştır. Kabin içi çalışma alanını, reaktif ve numunelerin hazırlanması sırasında kontaminasyondan korur. Bunun için hepa filtre, akış fan motoru ve UV sterilizasyon lambasına sahiptir. Özel hava akış dinamiği sayesinde içeriye ortam havasının sızmasını engeller. PCR kabini üst panel üzerinde aydınlatma ve sterilizasyon lambası anahtarı, fan anahtarı bulunur. UV çalışma ömrünü ve sürelerini ayarlayan dijital panele sahiptir. PCR kabini çalışma yüzeyi A304 paslanmaz çelikten imal edilmiştir. PCR kabinleri dış ortamı ve kullanıcıyı korumaz. Tehlikeli biyolojik ajanlar ile çalışmalarda Class 2 biyogüvenlik kabinleri kullanılmalıdır.


    Biyogüvenlik Kabini CLASS II B2 - Kemoterapi İlaç Hazırlama Kabini (BrauLAB BSC135 C2B2-D)

    
    Biyogüvenlik Kabini CLASS II B2 - Kemoterapi İlaç Hazırlama Kabini (BrauLAB BSC135 C2B2-D)
    Ölçüler: 135x90x230h

    BrauLAB BSC135 C2B2-D antineoplastik (sitotoksik) ilaçların hazırlanması sırasında kullanılan kemoterapi ilaç hazırlama kabinidir. Güvenlik önlemleri hem çalışma alanını hem de kabin dışını ve kullanıcıyı kontaminasyondan maksimum seviyede korur. Bunun için iki adet hepa filtresi, akış fan motoru ve ön sterilizasyon lambasına sahiptir. Özel hava akış dinamiği sayesinde tekrar filtre edilmiş havayı egzoz baca ile bina dışına atar. Üst panel üzerinde mikroişlemciye sahip dokunmatik kontrol ekranı bulunur. Bu ekran üzerinden fan, aydınlatma, UV sterilizasyon ve ön cam kontrolü yapılabilir. Elektrik prizleri kabin içerisinde yer alır. Çalışma yüzeyi çıkarılabilir ve temizlenebilir paslanmaz çelikten imal edilmiştir.


    COVID-19 Numune Alma Kabini (Brau LAB Shield Box SBA-100)

    
    COVID-19 Numune Alma Kabini (Brau LAB Shield Box SBA-100)
    
    COVID-19 Numune Alma Kabini (Brau LAB Shield Box SBA-100)
    Ölçüler: 100x62x210h

    Numune alma kabini başta Covid-19 olmak üzere bulaşıcı hastalığı olan veya olma ihtimali olan hastalardan nazofaringeal sürüntü almak için kullanılır. Covid + ihtimali olan hastalar numune alma kabinin dış tarafında dururken numune alacak sağlık personeli iç kısımda durmaktadır. İster kullan at eldivenler ile ister üzerindeki sabit eldivenler ile kullanılabilir. Numune çekmecesi alınan kültür çubuğunun diğer tarafa güvenli şekilde transferi için kullanılır.

    
    İLETİŞİM
    +90 (212) 485 11 20
    Yurt içi satış temsilcisi: +90 (0535) 322 99 84
    info@braugrup.com
    İkitelli OSB Mah. İSTEKS Sanayi Sitesi B4 Blok No:8 Başakşehir/İstanbul
    yetkili online alışveriş sitesi: www.deneyimlab.com